gedachtenvanmiranda.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

   

  Fors minder geld voor chronisch zieken
  Laatste update:  30 augustus 2011 16:30
   
  DEN HAAG - Het kabinet wil het budget voor chronisch zieken en gehandicapten halveren. Dat is onderdeel van de plannen voor Prinsjesdag. 
   
  Ingewijden hebben berichtgeving daarover in het AD dinsdag bevestigd.

  Het kabinet wil snijden in de wtcg-vergoeding, die bedoeld is voor chronisch zieken en gehandicapten die veel geld kwijt zijn aan medicijnen en specialisten. Op dit moment betaalt het ministerie van Volksgezondheid per jaar ongeveer 580 miljoen euro aan wtcg-uitkeringen.

  De regeling kent afhankelijk van de leeftijd tegemoetkomingen tussen 153 en 510 euro. Sinds vorig jaar krijgen ongeveer twee miljoen mensen eens per jaar zo'n tegemoetkoming in de zorgkosten.

  De vergoeding werd door het vorige kabinet ingevoerd en kwam in de plaats van een fiscale regeling voor buitengewone zorguitgaven.

  Chronisch zieken en gehandicapten gaan het hardst in koopkracht achteruit van alle Nederlanders. Dat zegt de CG-Raad, de belangenorganisatie van chronisch zieken en gehandicapten, in reactie op de plannen.

  Schande

  De SP en de ChristenUnie eisen opheldering over het kabinetsvoornemen. De twee oppositiepartijen spreken schande van het uitgelekte plan.

  Chronisch zieken en gehandicapten krijgen een keer per jaar een tegemoetkoming in de zorgkosten. Het versoberen van deze wtcg-vergoeding schiet ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman in het verkeerde keelgat.

  Verontwaardigd

  "Ik ben hevig verontwaardigd. Het zijn opnieuw de chronisch zieken en gehandicapten die gepakt worden door het kabinet", zegt zij.
  "Op de wtcg-uitkering valt genoeg kritiek te leveren en zou zeker verbeterd moeten worden, maar niet gehalveerd", vindt Wiegman. SP-Kamerlid Renske Leijten wil na het reces zo snel mogelijk een debat.

  Geschokt

  PvdA-leider Job Cohen is geschokt over de kabinetsplannen.

  ''Het kabinet heeft al maatregel op maatregel gestapeld en daarmee chronisch zieken en gehandicapten aan de rand van de samenleving gezet. Het kan niet waar zijn dat het kabinet daarbovenop nu ook nog eens een halvering van de tegemoetkoming stapelt en mensen zo over de rand duwt. De grens van wat deze mensen kunnen dragen, is echt al lang bereikt'', aldus Cohen.

   
  Bron: nu.nl
   
  ---------------------------------------------------------------------------
  Ze hebben weer een melkkoe gevonden en de klap valt weer in de hoek van de zwakkere.........surprising???? NOT!!!!!!!

   

   

   

  Reacties

  Quadrisquare.punt.nl {} hanny op 31-08-2011 13:03
  en colère ! !
  woedend ! !
   
  Geen andere gemoedstoestand mogelijk als je zoiets leest ! !
  Wat moet het dan zijn als je er de dupe va
  Quadrisquare.punt.nl {} hanny op 31-08-2011 13:07
  n bent !   
  Maar hoé er tegenin te gaan ? !
  hoé te voorkomen dat zoiets erdoor komt !
   
  Petities, voor het te laat is...
  bij wié ?  ik teken !
   
  groetjes Miranda,
  hanny
  Warrior on Wheels op 02-09-2011 16:31
  @quadrisquare: 19 september is er een demonstratie in Den Haag, tegen deze maatregel en nog veel meer, want dit is niet het enige. Meer info op mijn blog en op de site van de CG-raad. Miranda, excuses dat ik er even tussendoor kwam.
  Quadrisquare.punt.nl {} hanny op 02-09-2011 17:20
  Miranda, even een antwoord, mag wel hè ? !
   
  Hoi Wheel-warrior,
  Petities on-line kan ik tekenen maar gezien ik als valide Nederlandse wel een NLDse punt-blog heb maar bij Toulouse in zuid Frankrijk woon, is het moeilijk mee te komen demonstreren...
  Ik doe wel aan akties hier in zuid Frankrijk mee,  bijv. tegen stierenvechten, en tegen allerlei andere onrechten*...
  Voorlopig is er nog geen alarm voor mijn gehandicapte Franse vrienden, anders sta ik vanzelf-sprekend mèt en voor hen ook op de barrikades ! Ik plaats ook diverse petities* op mijn blog bij gelegenheid...
  dus àls er een voor deze zaak ìs, geef a u b een link !
  Hartelijke groeten,
  hanny 
  gedachtenvanmiranda op 03-09-2011 10:11
   @beide: het is een openbaar weblog en het heeft zeker wel met het topic van deze log te maken dus ik zou niet weten waarom jullie er niet op zouden mogen reageren.
  Anton op 03-09-2011 13:51
  halo
   
  ja erg he me zoontje is autitisch en die willen ze ook korten wij hebben al gemonstreed en gaan zo nodig weer want dit kan echt niet.
   
  Fijne dagen en knufs van MArion en anton ps ik kwam hier via hanny
  whitelight2 op 13-09-2011 19:15
  hoi lieverds ik word er ook niet goed van die mensen hebben al zo weinig te besteden en nu dit ik wens jullie sterkte en ik teken ook als er een petitie is groetjes contje
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl