gedachtenvanmiranda.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

   

  Laatste artikelen
  Ruim twee jaar geleden had ik de eer om de de leeftij van 30 te mogen bereiken. Dit wordt toch wel vaak gezien als mijlpaal. Dus mijn vriendin Daphne wilde mij een bijzonder verjaarscadeau geven. Na even te hebben gebrainstormd  te hebben was het cadeau gevonden. We hadden het ooit gehad over parahute springen maar een zoektocht leerde dat de enige vliegschool waar dat kon dat een beetje in de buurt zat niet meer bestond. Dus het werd het alternatief INDOOR-SKYDIVEN.
   
  Nu hebben wij al een aantal jaren best wel wilde plannen om uit te voeren maar ja de tijd en gelegeneid vinden om het ook echt te doen valt nog niet mee. Dit komt door de drukke levens bij beide partijen.
  Maar bij ons geldt over het algemeen wel het gezegde wat in het vat zit verzuurd niet, dus nu ruim twee jaar later is de afspraak gemaakt. Op dinsdag 6 september is het zo ver dan ga ik indoor skydiven.
   
  Best een hele uitdaging want ik heb geen idee of ik het kan met mijn reactie van mijn spieren maar ik ben altijd van het idee niet geschoten is altijd mis dus ik ga ervoor.
   
   
   
   
   
  Lees meer...   (3 reacties)
  Een goede vriendin van mij deed deze oproep via Twitter. Nu heeft niet iedereen Twitter, maar ik ook hier zijn frequente gebruikers van de gezondheidszorg.
  Daarom misbruik ik ook een beetje Miranda's log om het volgende te vragen:
   
  Wat is jouw belangrijkste irritatie of frustratie als gebruiker van de gezondheidszorg?
  Lees meer...   (15 reacties)
  Men zegt altijd dat je mee moet gaan met de tijd dus ook met de nieuwste techniek denk ik.
   
  Nu ben ik een redelijk fanatieke lezer als ik een uurtje niets te doen heb verdiep ik mij graag in een verhaal. Nu ben ik aan het overwegen of het aanschaffen van een e-reader iets voor mij zou kunnen zijn.
   
  Maar er zijn nog een aantal dingen die ik me nog afvraag.
   
  1. Lees ik wel genoeg? Hoeveel moet je er gebruik van maken om het een gunstige aankoop te laten zijn.
  2. Neemt het niet de charme van het lezen van een daadwerkelijk boek weg? Zoals het omslaan van de bladzijden.
  3. Leest het wel prettig? Krijg je geen vierkanten ogen gevoel als je steeds naar het schermpje kijkt.
  4. Wat is dan een goede e-reader? Want zoveel keus in verschillende prijsklasse.

   

  Voordelen lijken me wel:          1. Geen extra grote boekenkasten meer nodig, dus ruimte besparend.

                                                 2. Geen zware boeken meer te hoeven vasthouden.

   

  Wie heeft er ervaringen met het gebruik van een e-reader? 

  Lees meer...   (10 reacties)
  Uitgegeven:
  20 mei 2011 16:29
  Laatst gewijzigd:
  20 mei 2011 16:28
   
  AMSTERDAM - Het verzet tegen het kabinetsbeleid rondom sociale werkplaatsen wordt steeds heviger. Zes gemeenten en koepelorganisatie Cedris hebben vrijdag aangekondigd de staat voor de rechter te slepen vanwege de bezuinigingen die ze krijgen opgelegd.
   
  De klagende partijen vinden dat de bezuinigingen die het ministerie van Sociale Zaken doorvoert 'eenzijdig en in strijd met eerdere afspraken' zijn. Dit jaar wordt 120 miljoen op de subsidie bezuinigd en 38 miljoen op de zogeheten looncompensatie.
  Het gaat naast Cedris om de gemeenten Doetinchem, Den Bosch, Groningen, Leeuwarden, Pekela en Tiel. Deze gemeenten zijn nauw betrokken bij de cao-onderhandelingen in de sector sociale werkvoorziening, die onlangs strandden.
  Werkgevers vinden het volgens Cedris vanwege de bezuinigingen niet verantwoord een loonbod te doen. De vakbonden gaan daarom actievoeren. Het eenzijdig schrappen van afspraken door het rijk maakt normaal cao-overleg onmogelijk, stellen de gemeenten.
   
  Half miljoen mensen
   
  In de kern gaat het volgens Cedris-voorzitter Joan Leemhuis-Stout over een half miljoen mensen die wel willen werken maar dat zonder hulp niet kunnen. Die dreigen hun kans op een arbeidsplaats te verliezen. "Op die manier laten we talenten onbenut", zei ze daarover eerder.
  Het rijk wil naast de forse bezuinigingen niet tornen aan de positie van de huidige honderdduizend mensen die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Hun lonen slokken het grootste deel van het budget op.
   
  Twintig procent
   
  Gemeenten hebben in de toekomst nog maar twintig procent van het budget beschikbaar om de begeleiding, opleiding en hulp te betalen voor de overige half miljoen mensen die straks op de nieuwe regeling Werken naar vermogen zijn aangewezen.
  Om dit probleem het hoofd te bieden zou alleen al deze kabinetsperiode een miljard euro nodig zijn.
  De rechtszaak staat los van de afspraken in het bestuursakkoord, waarover de gemeenten ook al niet te spreken zijn. Het bestuursakkoord behelst echter pas de situatie vanaf 2012. Wanneer de zaak dient is nog niet bekend, laat een woordvoerder van Cedris weten.
   
  Bron: Nu.nl
   
   
  -------------------------------------------------------------------------------------------
   
  Mijn commentaar:
   
  Vaak worden de groep mensen die werken via de sociale werkplaats gezien als de groep zwakkere. Ik behoor ook tot de groep die werkzaam is via de sociale werkplaats, zij hebben mij weer een kans gegeven toen het mij op de reguliere arbeidsmarkt niet lukte om aan het werk te gaan.
  Nu ben ik blij dat deze groep haar stem laat horen en zich strijdlustig toont, nu maar hopen dat het dan ook het gewenste resultaat oplevert. Ik hoop van wel.
  Lees meer...   (1 reactie)
  Het zou allemaal een stuk simpeler zijn
  Als het niet zo ingewikkeld was
   
   
  Songtekst van de Dijk uit het liedje simpel
   
   
  Lees meer...
   
  Een spannend verhaal met een onverwachtse wending. Zeker een aanrader voor de andere lezers. Als ik in de gelegenheid kom ga ik zeker meer boeken van haar lezen. Want het is spannend geschreven maar het leest wel zo lekker weg.
   
  Lees meer...

  Sinds ruim een week doe ik een serieuze poging de verleiding van lekkernijen te weerstaan. Ik ben niet veel te zwaar maar voor het mooie en een goede gezondheid zouden er wel een paar kilootjes afmogen. Die zijn er de laatste paar jaar zo langzaam aan bij gekomen. En de laatste tijd ging het snoepen wel erg gemakkelijk, omdat ik ook zeker een emo-eter ben en er in de afgelopen periode genoeg emoties de revue zijn gepasseerd.

  Nu ging het de afgelopen dagen goed. Het koste me nauwelijks tot geen moeite me te houden aan drie gezonde maaltijden per dag en als ik dan iets tussen door wilde kon ik mijn trek gevoel geruststellen door het eten van fruit.

  Voor meer beweging, wat voor mij lastig is door mijn lichamelijke beperking, ben ik de afgelopen periode weer vaker stukjes zelf gaan rijden in mijn rolstoel. Het was dus een voortvarende start.

  Vandaag ben ik echter weer even van de wagen gevallen en kon ik de verleiding van een jumbo mergpijp niet weerstaan. Als je kijkt naar de caloriemeter is dat een hele slechte.

  Daarna voelde ik me dan ook direct schuldig, maar ja terug draaien kon niet meer. Wat doen jullie om de verleiding van snoepen of tussendoortjes te weerstaan?

  Om het weer een beetje te compenseren dwing ik mezelf om vanavond na de maaltijd geen tussendoortje meer te eten, ook geen gezonde en ben ik bij thuis komst eerst nog even een extra rondje buiten gaan rijden om het nog een beetje te verbranden.
  Cold turkey stoppen met snoepen is voor mij dus niet weg gelegd. Ik weet niet of een lichaam ontwenningsverschijnselen krijgt als je ineens niet meer snoept.

  Overigens ben ik niet iemand voor het gebruik van een weegschaal daar zou ik alleen maar gefrustreerd van raken. Ik hoop straks gewoon aan mijn kleding het verschil te kunnen zien.  
  Lees meer...   (3 reacties)
  Ik heb al even geen logs geplaatst hier. Dat heeft verschillende redenen. Eén daarvan is het feit dat ik meestal geen zin heb om in de avond ook nog eens uren achter een toetsenbord te zitten als ik dat op mijn werk ook al gedaan heb. Dan vind ik mijn rust liever in de andere hobbies die ik rijk ben.
   
  Maar ik wil het log ook niet definief verwijderen want ik kan mezelf zo indenken dat er weer een tijd gaat komen dat ik wel weer meer gebruik zal maken van dit log. Er gebeurd meer dan genoeg in mijn leven op verschillende gebieden. Maar er zijn dingen waar ik nog niet over kan praten door emoties, dingen waarover ik niet kan praten, professie gezien.
  Inspiratie voor algemene log onderwerpen daar ontbreekt het mij nu even aan.
   
  Maar ik kom vast wel weer een keer vaker terug want er staan ook leukere gebeurtenissen op de agenda en misschuien ga ik de energie en het plezier van het loggen wel weer vinden.
   
  Maar voor de gene die het zich afvroegen, ik leef nog, naar omstandigheden gaat het goed met mij. En probeer tussen de bedrijven door volop te genieten van het leven.
   
  There will be a time I will be back here more often.
  Lees meer...
  Volgens mij heb ik last van het al om bekende domino effect. Er gebeurd iets met iets anders tot gevolg en dat zo een aantal keren achter elkaar.
   
  In mijn geval betekent dat:
   
  Kopzorgen.......
   
  Vermoeidheid....
   
  Verkouden.....
   
  Misschien moet ik maar vroeg en lang gaan
   
   
  Nu kijken of ik zo direct ook de daad bij het woord kan voegen.
  Lees meer...   (3 reacties)
  Ik wil meer gaan bewegen. Maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik zit, voor zover jullie dat niet weten, in een rolstoel. Er zijn een aantal manieren van bewegen die ik vanwege mijn handicap begter niet kan doen omdat de gevolgen dan groter zijn dan het gewenste resultaat. En dat kan niet de bedoeling zijn.
  Zo mag ik bijvoorbeeld niet op een hometrainer fietsen, die beweging is te belastend voor mijn knieën.
  Ik kan niet te lang achter elkaar staan (al kan ik de duur daarvan misschien wel vergroten), lange stukken lopen kan ik niet omdat dat een te zware belasting is voor mijn knieën.
  Te heftige bewegingen kunnen extra spasmen veroorzaken dus daar moet ik voorzichtig mee zijn.
  Maar dit mogen geen excuses zijn om niet te proberen meer te bewegen, ik denk dat dat moet kunnen zonder negatieve gevolgen ervan te ondervinden. Dus ik ga het proberen...
   
  Zo doe ik nog steeds aan rolstoeldansen dus dat is bewegen.
  Ik ga weer meer stukjes zelf rijden in mijn rolstoel (bij haast zal het lastig zijn en in het begin zwaar maar ik moet ergens beginnen)
   
  Heeft iemand nog andere tips????
  Lees meer...   (5 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl